روستای باصفای وانشان

معرفی روستای وانشان از توابع گلپایگان در استان اصفهان

روستای باصفای وانشان

معرفی روستای وانشان از توابع گلپایگان در استان اصفهان

روستای باصفای وانشان

این وبلاگ جهت اطلاع رسانی و معرفی روستای باصفای وانشان تاسیس شده است شما هم ولایتی های عزیز می توانید با ثبت نظرات و یا ارسال مطالب ارزنده خود به ایمیل atyabir@iust.ac.ir ما را در این امر یاری نمائید.

بایگانی
نویسندگان

علل سیاه شدن مغز گردو

شنبه, ۲۸ شهریور ۱۳۹۴، ۰۴:۰۵ ب.ظ

علل سیاه شدن مغز گردو 

گردوی ایرانی درختی متعلق به تیره گردوسانان Juglandacea می باشد که در کشور ما در عرض  

جغرافیایی 29 تا 39 درجه شمالی و طول جغرافیایی 45 تا 69 درجه شرقی از جلگه های پست تا  

ارتفاعات 2500 متری به خوبی رشد و نمو می کند .

گردو به جز استانهای هرمزگان و بوشهر در سراسر کشور کشت می گردد از نظر تجاری مغز گردو به دو 

 دسته اصلی مغزهای سالم و قابل خوردن با رنگ روشن سفید و مغزهای نا مرغوب و غیر قابل خوراک با  

رنگ سیاه تقسیم بندی می شود . معضل بزرگی که کیفیت گردو را تهدید می کند و باعث صدمه و  

خسارت به آن می گردد مسئله سوختگی یا سیاه شدن مغز گردو می باشد و باتوجه به اهمیت موضوع  

، بررسی علل این معضل و راهکارهای موثر مورد توجه این تحقیق قرار گرفت . عواملی مانند بیماری  

بلایت گردو ، عوامل ژنتیکی و نوع رقم انتخابی ، عوامل محیطی ( تاثیر دما ، آب و هوا ، رطوبت ، نور) ،  

تغذیه و کوددهی ، زمان برداشت و روش برداشت ، نحوه خشک کردن گردو و مدت زمان انبار داری آن  

می توانند بر روی کیفیت مغز گردو تاثیر گذار باشند. معمولا در ارقام زودرس چون فرآیند رسیدن میوه با  

هوای گرم اواسط تابستان همزمان است مغزها تیره تر شده و از کیفیت آنها کاسته  می شود پس با  

شناسائی ارقام دیررس و مرغوب وپرورش این ارقام می توان از مسئله تیرگی مغز گردو تا حدودی  

جلوگیری نمود. تابستانهای گرم و درجه حرارت های بالای 38 درجه سانتیگراد در طی دوره سفت شدن  

مغز باعث تیره شدن آن می گردد . برای دستیابی به گردوهایی با مغز پر و میزان چربی بالا ، درجه  

حرارت های 27 تا 33 درجه سانتیگراد در طول چندین هفته قبل از برداشت ضروری می باشد . تغذیه با  

عناصر میکرو به ویژه سولفات روی و آهن در افزایش کیفیت مغز گردو موثر می باشد . برداشت مکانیزه و  

انتخاب روش برداشت صحیح که در حداقل زمان انجام گیرد اهمیت دارد . در برداشت مکانیزه استفاده از  

ماشین پوست گیر بسیار الزامی است.

استفاده از اتفون مایع به میزان ppm 3000 -  1000 برای هر درخت در جداکردن پوست سبز گردو موثر  

می باشد . اتفون با تسریع در رسیدن پوست سبز گردو سبب سهولت جداشدن آن از روی پوسته سخت  

گردیده درنتیجه برداشت گردو را هنگامی که کیفیت مغز حداکثر است امکان پذیر می سازد . استفاده از  

انواع دستگاههای خشک کن به جای خشک کردن سنتی گردو که باعث آفتاب سوختگی و اکسید شدن  

فنل های مغز و درنتیجه تیره شدن آن می شود توصیه می گردد. این دستگاه ها می توانند میوه ها را در  

مدت 24 تا 48 ساعت خشک کنند ، حرارت نباید از 3/43 درجه سانتیگراد بیشتر گردد در غیر این صورت  

مغز گردو تیره و غیر قابل مصرف می گردد . از انبار داری طولانی مدت نیز باید پرهیز نمود. 


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۶/۲۸
سیدرضا اطیابی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی