روستای باصفای وانشان

معرفی روستای وانشان از توابع گلپایگان در استان اصفهان

روستای باصفای وانشان

معرفی روستای وانشان از توابع گلپایگان در استان اصفهان

روستای باصفای وانشان

این وبلاگ جهت اطلاع رسانی و معرفی روستای باصفای وانشان تاسیس شده است شما هم ولایتی های عزیز می توانید با ثبت نظرات و یا ارسال مطالب ارزنده خود به ایمیل atyabir@iust.ac.ir ما را در این امر یاری نمائید.

بایگانی
نویسندگان

۷ مطلب در بهمن ۱۳۹۲ ثبت شده است

احیای صنعت گردشگری وانشان 2

چهارشنبه, ۳۰ بهمن ۱۳۹۲، ۰۸:۳۱ ب.ظ
         

 

جهانگردی صنعتی از زمان غارنشینی می باشد و سرچشمه آن یک سری نیازها است مثلا درگذشته:غذاوپوشاک و....بوده

است .انسانهادراولین سفرهای خودبا سختی ومشکلات زیادی روبه روبوده اندهیچ گونه اطلاعاتی نداشتندوتنهاانگیزه ای که

آنان رابه مسافرت وامیداشت حس کنجکاوی وجستجوگری آنان بودامادرضمن این مسافرت هانیزبه دستاوردهای ارزشمندی

می رسیدندکه به امرمسافرت معنایتازه ای می بخشیدند.سفرهای ماجراجویانه چه درارتباط بااکتشافات جغرافیایییا

دادوستد تجاری اگر چه باتلخ کامی های زیادی توام بوده اماهیچ مانع ازادامه آنها نشده است.

امروزه جهانگردی بایک سری حرکات ،تمایلات،دسترسی داشتن به امکانات وتوانایی های مالی مسافرت های گروههای

مختلف مردمرا امکان پذیرساخته است.درحالی که پابه هزاره جدید می گذاریم تردیدی نیست که صنعت جهانگردی به صورت

یکی ازارکان اساسی اقتصادجهانی درآمده است وباوجودبرخی ازرکودهای دوره ای مانندنوسانات قیمت،جنگهاوجریان های

سیاسی و..صنعت گردشگری سیرتکاملیخودراپیموده وتعدادی ازعوامل بیرونی نیزمانندپیشرفت های مالی واقتصادی،

مواردزیست محیطی ورشدوفناوری برروی این صنعت عظیم تاثیرگذاراست.

اثرات توریسم دراشتغال زایی :

اهمیت صنعت گردشگری ازنظرایجاد درآمد و شغل هیچ گاه مورد توجه کسانی که بانیروی کاراین رشته آشنا نیستندقرار

نمی گیرد.باوجوداین منابع انسانی یکی ازبزرگترین مسائلی است که دردست اندرکاران صنعت جهانگردی یااصلاح اشتغال

زایی مستقیم وغیر مستقیممی باشد .

الف)اشتغال زایی مستقیم:افرادی هستند که به صورت مستقیم بامسافرین وجهانگردان ارتباط دارندکه می توان به هتل ها

       مسافرخانه ها,رستوران ها,آژانس های توریستی وچایخانه های سنتی و...نام برد.

ب)اشتغال زایی غیر مستقیم:شرکت هایاافرادی می باشندکه به صورت غیرمستقیم درصنعت گردشگری اشتغال زایی

     میکنند مانند:شرکت هایی که موادوملزومات رستوران هارا تامین می کنندویاشرکت های ساختمانی که رستوران

      ویامسافرخانه وهتل ها رامی سازند.

 اثرات مثبت و منفی اجتماعی ,فرهنگی گردشگری

1:عامل:استفاده ازفرهنگ به عنوان عامل جذب جهانگرد.

   الف) اثرات مثبت:به نمایش گزاردن هویت قومی –افزایش حمایت ازفرهنگ سنتی-تجدیدحیات هنرهای سنتی ,

        جشن ها و زبان.     

    ب) اثرات منفی:ازدحام وشلوغی در مکانهای سنتی -واردمحدوده حریم سنتی شدن.

2:عامل:تماس مستقیم جهانگرد با افراد محلی.

    الف)اثرات مثبت: ازبین رفتن یک سری نمودهای منفی-افزایش فرصت های اجتماعی ویابه وجود امدن فرصت های

            شغلی        

   ب) اثرات منفی :شیوع بیماری های واگیردار-افزایش کلیشه های منفی مانندبی بندوباری-افزایش جمعیت.

3:عامل:افزایش جمعیت ناشی ازامورمربوط به جهانگردی.

     الف) اثرات مثبت:افزایش تاسیسات بهداشتی وآموزشی برای بالا رفتن سطح زندگی مردم.               

      ب) اثرات منفی:افزایش روزافزون جرم وجنایت-خارج ازدسترس قرارگرفتن مکان های تفریحی.

استراتژی هایی برای خنثی کردن اثرات منفی اجتماعی-فرهنگی جهانگردی

 1)اطلاعات پیش ازسفر:جهانگردبایستی ازپیش خودرا برای برخوردبافرهنگهای مختلف وجدید آماده کند.دراین رابطه می توان

      ازنشریات مختلف،کتاب های راهنماونظایرآن برای آشنا سازی فرهنگ یک جامعه استفاده نمود.          

 2)تفسیر در محل:این تفسیرممکن است بااستفاده ازچاپ بروشورها،ایجادمراکزجهانگردی درمناطق مختلف صورت گیردو

     ارزش هاییک محل ومکان درجامعه میزبان به اطلاع جهانگردبرسد.

 3)بازاریابی اجتماعی:یکی ازمهمترین عواملی که می توان درتبلیغات جهانگردی به آن اشاره نمودتصویرهای فرهنگی

     می باشد کهتوسط نمایندگانی درجامعه میزبان بایدبه دست جهانگردان برسد.به این معنی که این گروه سعی کنندتا

      جنبه های مثبت مکان رابه نمایشبگذارند و تقویت نمایندو از جنبه های منفی آن بکاهند.

 4)آموزش نیروی انسانی:رشدسریع جهانگردی مشکلات زیادی رادرراه جذب نیروهای انسانی آموزش دیده ایجادنموده است.

     ازاین روآموزش وتعلیم تمام کسانی که به نوعی دراین صنعت فعالیت دارندکاملا مخصوص وضروری می باشد.   

    وسایر موارد دیگر که عبارتند از: تسهیلات،بازاریابی،تبلیغات،برگزاری نمایشگاه هاو...

 با توجه به مقاله ارائه شده می توان گفت:

 تمام موارد فوق شامل یک محدوده جغرافیایی کوچک نیزمی شود.روستای وانشان  می تواند با استفاده ازپتانسیل های

 موجود در نوع خودبهترین مکان منطقه درجذب گردشگر باشد.

   شناسایی پتانسیل های گردشگری و سرمایه گذاری روی آنهامی تواند شروع مناسبی باشد تاروستایمان به روستای

   گردشگری ویژه تبدیل شود و از این راه کسب درآمد برای اهالی و همچنینشهرت بیشتر برای روستای وانشان را به

    وجود آورد.

 پتانسیل های گردشگری روستای وانشان:   

 

  1)عوامل طبیعی:داشتن باغهای سرسبز،کوههای زیبا، آب و هوای مطبوع و عبور رودخانه از داخل روستا و....

 

  2)عوامل تاریخی و مذهبی:مقبره امامزاده ابوالفتوح و سید کرار،کوه هایی با چشم انداز زیبا،قلعه های تاریخی 

             - لمبی- مورا (چشمه گردکونی!) - دزی - دیگا - بابادودورشاه! - کوه محد حیدر - قلعه جمال - مزرعه امیریه  و ....

 

  3)بافت روستاییزیبا خشتی در قسمت قدیمی روستا (همانند ابیانه) که باعث جذب گردشگر خواهدشد.

 

 4)نزدیکیبه شهرهایگلپایگان و خوانسار

 

  5)فرهنگ وآداب ورسوممنحصر به فرد مردم وانشان در منطقه،به طوری که همیشه پذیرای مهمان به بهترین نحوه بوده

   ۶)زبان و گویشمنحصر بفرد آنکه این زبان گونه‌ای از فارسی میانه (پهلوی اشکانی) می باشد.

 ۷مرمت قلعه تاریخیوانشان و همچنین ساخت و ساز دکور جهت  تولید سریال مولانا، که موجب جذب گردشگر شده

 

    

 

اقداماتی که باید  در زمینه جذب گردشگر توسط مسئولین و اهالی محترم و انشان باید انجام گردد:

 

    1)سرمایه گذاریومساعدت اداره میراث فرهنگی وگردشگری گلپایگان و استان اصفهان دراین روستا.

 

    2)ایجاد زیرساختهای گردشگری وجود مسافرخانه ها،قهوه خانه ای سنتی خانوادگی ،ایجادآلاچیق ها در مسیرهای

       تفریحی،اختصاصمکانهای ویژه درمسیر باغ ها برای استراحت گردشگران ،نصب تابلوهای راهنما،ساخت اتاق های

       کوچکبرای اقامت شبانه.

 

    3)همکاری اهالیمحترم درجهت پیشبرد موارد فوق، با دهیار واعضاء محترم شوراو... جهت شناساندن روستای

        وانشان به  مسولینگردشگری شهرستان گلپایگان و استان اصفهان.

   لذا شما مسئولین  محترم باید این فرصت بدست آمده را با درایت، مغتنم شمرده و از تمام  پتاسیل  های

   موجود، در فراهم  کردن موارد ذیل استفاده کرد :

  - معرفیاماکن دینی و امام زاده به عنوان نقاطی که زائران را به خود جلب می نماید. 

   - شناساندن طبیعت بکر ومیراث فرهنگیوانشان به گردشگران.  

   - شناساندن مکان های تاریخی و قدیمی موجود، به جامعه هنری.

   - دعوت از کارگردان های محترم  جهت تولید فیلم های خود در مکان های باز سازی شده .

   - زمینه مناسب جهت ارائه محصولات کشاورزی به مهمان گرامی . 

   - استفاده از افراد بومی در  سریال مولانا و ایجاد اشتغال پایدار و کاستن از میزان بیکاری .

   - ارتقای درآمد سرانه اهالی و بالا بردن سطح کیفی زندگی مردم زحمتکش وانشان

 

منبع: نگارنده:سمیرا احمدی ۱۸/۷/۸۹

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ بهمن ۹۲ ، ۲۰:۳۱
سیدرضا اطیابی

شعر به زبان وانشانی

دوشنبه, ۲۸ بهمن ۱۳۹۲، ۰۸:۳۰ ب.ظ

 

اشعار به زبان وانشانی

جهت مشاهده واضافه کردن شعرهای خود به

اینجا

و

تالار گفتمان وانشان 

مراجعه نمائید.



۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ بهمن ۹۲ ، ۲۰:۳۰
سیدرضا اطیابی

مقالات کشاورزی و دامی

يكشنبه, ۶ بهمن ۱۳۹۲، ۰۸:۳۱ ب.ظ
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۶ بهمن ۹۲ ، ۲۰:۳۱
سیدرضا اطیابی

- روش پیوند درختان

يكشنبه, ۶ بهمن ۱۳۹۲، ۰۸:۳۰ ب.ظ

 

روش پیوند درختان میوه و تکنیک های پیوند زنی

پیوند در لغت بدین معنی است که طی آن قسمتی از یک گیاه را روی گیاه دیگر طوری قرار می دهند که آندو پس از مدتی با یکدیگر جوش می خورند. به طوری که گیاه حاصل از اتحاد آنها می تواند به صورت یک گیاه مستقل به رشد و نمو خود ادامه دهد.

برخی از پژوهشگران پیوند زدن را فن خاصی می‌دانند که طی آن بخشی از یک گیاه با قسمتی از گیاه تعویض می‌شود تا با ایجاد تکیه گاه مناسب شرایط تغذیه و رشد گیاه جدید فراهم شود. برخی دیگر پیوند را انتقال بخشی از یک گیاه روی قسمتی از گیاه دیگر با هدف گیاه افزایی یا برای عادت دادن گیاه جدید به شرایط محیطی ویژه تعریف می‌کنند.

پیوند زدن درختان میوهاغلب با هدف افزایش توان باردهی درخت و بهبود کمی و کیفی محصول انجام می‌شود. با وجود این تعویض ساختار رویشی و باردهی درخت ، تنظیم گرده افشانی در باغ ، استفاده از ویژگیهای پایه‌های پیوندی به منظور دست رسی به گیاهان کوتاه قد تا بسیار قوی ، استفاده از میان پایه‌ها برای رفع برخی از عوارض و نارسایی‌های پیوندی ، ترمیم زخمهای وارد شده به تنه – ریشه و شاخه‌های اصلی درخت ، تسریع در آغاز باردهی و موارد بسیار دیگر از اهدافی هستند که همیشه در ایجاد ترکیب‌های پیوندی مورد توجه‌ اند.
انواع مختلف پیوندها


پیوندهای جوانه شامل:

graft grafting trees film 300x300 پیوند درختان


* پیوند سپری (پیوند T یا Tبرعکس)

* پیوند وصله‌ای


* پیوند لوله‌ای
* پیوند تراشه‌ای

پیوندهای چوبی شامل


* پیوند اسکنه‌ای یا شکافی
* پیوند تاجی یا پوستی
* پیوند ترصیعی
* پیوند نیمانیم

پیوندهای مجاورتی شامل

* پیوند مجاورتی انتهایی
* پیوند مجاورتی جانبی
* پیوند مجاورتی کمانی


فیلم آموزشی تکنیک‌های پیوند زنی - خرید پستی سی دی پیوند زنی درختان میوه - اطلاعات بیشتر  09191812812

مباحث مرتبط با عنوان

* پیوند جوانه‌ای
* پیوند چوبی
* پیوند وصله‌ای
* پیوند لوله‌ای
* پیوند تراشه‌ای
* پیوند اسکنه‌ای
* پیوند تاجی
* پیوند ترصیعی
* پیوند نیمانیم
* پیوند مجاورتی



 عکس از روشهای مختلف پیوند زدن درختان:

                            09191812812  تکنیکهای پیوند 
زنی

   دانلود مقاله درخصوص روشهای پیوند



منبع : سایت رشد



۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۶ بهمن ۹۲ ، ۲۰:۳۰
سیدرضا اطیابی

- احداث نهالستان

يكشنبه, ۶ بهمن ۱۳۹۲، ۰۸:۳۰ ب.ظ
 

 چگونه نهالستان احداث کنیم

بذر درختان میوه و درختان غیرمثمر را نیز ابتدا در خزانه می کارند و نهال های حاصل را پس یا قبل از پیوند زدن به محل اصلی منتقل می نمایند. به این نوع خزانه «نهالستان» می گویند. هدف از ایجادنهالستانتأمین و انتخاب نهال های مناسب و قوی برای عمل پیوند زدن می باشد.
برای احداثنهالستانخاک را به طور عمیق در پاییز شخم می زنند و با انجام عملیات خاک ورزی ثانویه کلوخه را خرد و نرم و سطح خاک را مسطح می سازند، سپس با افزودن کود حیوانی و شیمیایی، حاصلخیزی خاک را تقویت می نمایند و در پایان با بیل و یا با شیار سازها زمین را به صورت جوی پشته در می آورند تا امکان کاشت بذر درختان مهیا گردد. معمولاً خاک کف جوی ها را با افزودن ماسه قدری سبک نموده ، بذرها را در آن می کارند. انجام عملیات آبیاری و وجین و تنک کردن و ... سایر مراقبت های داشت ضروری است.



1- مقدمه :

مهمترین مسئله در ایجاد فضای سبز کاشتن نهال می باشد . برای رسیدن به هدفهای پیش بینی شده در تولید و کاشت نهال و بیشترین اهمیت را کیفیت بذری که کاشته می شود و عوامل کاشت به عهده دارند .

اساسی ترین کار درشروع در تولید و استقرار نهال خواهد بود و با توجه به اینکه جنگلکاری پر هزینه و بسیار پر زحمت می باشد لذا باید نهال مناسب که از بذر مناسبی تولید شده باشد به عرصه کاشت منتقل شود . برای تشریح اهمیت موضوع ضرورت تولید بذر مناسب و عواملی را که در کاشت نهال دخالت دارند مختصراً توضیح می دهیم.

امروزه نسبت حجم ریشه به سابقه به عنوان شاخص برای تعیین کیفیت نهال به کار می رود علاوه بر این عوامل دیگری مانند قطریقه و سیستم ریشه ای مطلوب مورد نظر می باشد و درتعیین نسبت زنده مانی نهال موثر خواهد بود . هنگامی این شرایط فراهم خواهد شد که تکنیکهای مختلف مانند هرس ریشه ، باز کاشت کردن ، آبیاری کردن ، کود دادن و سایر عوامل دیگر به موقع انجام شود .

بخصوص داشتن اطلاعاتی در مورد مبداء بذر خصوصیات ژنتیکی بذر و نهال ضروری است .

اگر تولید نهال ونهال کاری بدون آگاهی از مبداء از مبداء و ژنتیک بذرانجام شود امکان دارد که این نهال کاری در قدمهای اولیه مستقر شود ولی این عمل موقتی بوده و ممکن است بعداً با شکست روبرو شود . بهر حال مبداء و ژنتیک بذر باید روشن و مشخص باشد و مهمترین عامل استقرار بعدی نهال و درصد زنده مانی نهالکاری کاشته شده خواهد بود .

در این مقاله تحت این شرایط و اصول اساسی در مورد تکنیک های تولید نهال درنهالستاناطلاعاتی دراختیار خوانندگان قرار خواهد گرفت .



2- تکنیکهای کاشت :

1-2- انتخاب محوطه بذرکاری :

بسترهای کاشت وبازکاشت در واقع بسترهایی هستند کهنهالستانبه منظور بذرکاری و انتقال نونهال ها آمده می شوند برای کاشت گونه ای حساس محل کاشت در قسمتهای محافظت شده تغییرات جوی درنهالستانانتخاب می شود . به طوریکه نور خورشید صبح به آن نتابد و قسمت خواص فیزیکی باعث افزایش مواد غذایی خواهد شد . برای خاکهای شنی درصد مواد آلی مناسب 2 % و برای خاکهای سنگین 3% توصیه می شود .

درصورتیکه درصد مواد آلی کمتر از مقادیر ذکرشده باشد خواص فیزیکی و ساختمان خاک نامناسب بوده و مواد غذایی آن کم می باشد . البته متقابلاً درصورت زیاد بودن درصد مواد آلی نسبت ازت به کربن بهم خورده و این نسبت بالاتر از نسبتی خواهد بود که مناسب فعالیت میکروارگانیسم های خاک میباشد . دراین صورت فعالیت آنها افزایش پیدا کرده و ازت زایدی آزاد شده و باعث کاهش فسفر درخاک می شود . بهمین دلیل باید تجزیه خاک قبل از اضافه کردن مواد به خاک انجام شود ومقدار عناصری که به خاک باید اضافه نمود بر اساس گونه ای که تحت کشت خواهد شد تعیین شود .



2-2- آماده کردن بستر کاشت :

بذر پاشی و جوانه زدن بذر موقعی آسان خواهد بود . که بستر بذر کاملاً تسطیح شده و از شنهای درشت و باقیمانده گیاهان و کلوخه های سخت پاک شده باشد . بستر بذر یا وسیله کارگر آماده میشود و یا با استفاده ازماشین آلات مخصوص مهیا می شود . سطح بستر بذر میبایست کاملاً صاف بوده و امتداد آن در یک خط مستقسم باشد ، رعایت این مساله برای انحام عملیات مکانیزه کاملاً ضرورت دارد . معمولاً عرض 20/1 مترو فاصله بین بستر های بذر یا راهرو 40 سانتیمتر در نظر گرفته می شود . طول بستر های بذر تابع طول قطعه می باشد .

اختلاف ارتفاع بستر بذر یا راهروها در شرایط معمولی 10 سانتیمتر و درشرایطی که مساله زهکشی خاک مطرح باشد 25- 30 سانتیمتر در نظر گرفته می شود . شیب طولی بسترهای بذر نباید بیشتر از 3 درصد باشد .

شرایط زهکشی در سطح خاک و عمق خاک ، فرسایش و برآورد اقتصادی در سیستم آبیاری نکات مهمی هستند که در طراحی روشهای آبیاری در بسترهای بذر میبایست در نظر گرفته شود .

در شرایط زهکشی نامناسب بسترهای بذر در امتداد شیب استقرار پیدا میکنند و در شرایطی که خطر فرسایش به وسیله جریانهای سطحی و بارش وجود دارد بسترهای بذر در امتداد خطوط کشوری احداث خواهد شد . موقعیکه شرایط زهکشی و سایر شرایط مناسب باشد بسترهای بذر باید عمود بر جهت باد قرار گیرند .



3-2- ضد عفونی کردن بستر بذر :

گاهی ضرورت دارد که بستر های بذر علیه آفات و بیماریهای مختلف و علف های هرز بذرکاری شده از سرمای بهاره و یخ زدگی سطح خاک درامان باشد . قسمتهایی ازنهالستانکه ذکر شده برای کاشت و بازکاشت سوزنی برگان مناسب است و کلاً باید به این نکته توجه داشت :

در اراضی زیر کشت سال قبل کاشت بذر مناسب نیست و قطعاتی که به صورت آیش زیر کود سبز قرار داشته است مناسب تر می باشد . خاکهای ماسه ای لومی مناسبترین قطعهنهالستانبرای بذرکاری است و درصورتیکه چنین قطعه ای در دسترس نبود می توان با اضافه کردن ماسه و کمپوست و پیت نسبت به اصلاح خاک اقدام نمود مساله حاصلخیزی در انتخاب قطعه مهمترین مساله میباشد و لی در خاکهای بسیار حاصلخیز نیز نهالها رشد قدی کرده و ریشه ها توسعه مطلوب را پیدا نمیکنند و این ریشه ها قادر به تغذیه نهال درمرحله استقرار در زمین اصلی نخواهند بود . یکی دیگر از نکاتی که باید رعایت شود زهکشی خوب خاک بستر کاشت میباشد زیرا درصورت ضعیف بودن زهکشی ریشه ها خواهند پوسید . بادگیر نبودن قسمتهای انتخاب شده نیز یکی از عوامل موثر خواهد . به هر حال در صورتیکه قطعه دیگری وجود ندارد باید به وسیله بادشکن های مصنوعی یا بادشکن سبز محافظت شود .

آبیاری پس از کاشت بذور یا هسته:بلافاصله پس از کشت بذور یا هستهنهالستانرا آبیاری می‌کنند این آبیاری علاوه بر تامین رطوبت بذر موجب ارتباط و چسبندگی ذرات خاک با بذور یا هسته خواهد شد، در صورتی کهنهالستانزود آماده کاشت شود و یا به‌طور کلی با عدم بارندگی و خشکسالی مواجه باشیم،نهالستانبه آبیاری‌های دیگر نیاز پیدا خواهد کرد. در مواردی که آب در داخل جوی‌ها به سرعت جریان دارد با قرار دادن کیسه‌های پلاستیکی شامل ماسه در فواصل مناسب می‌توان از سرعت زیاد آب که موجب فرسایش جوی و کناره‌های آن می‌شود جلوگیری کرده و آب را به صورت نشستی درآورد.

آبیاری پس از رشد نهال:در فصل بهار که بذور رشد کرده و به صورت نهال کوچکی در آمدند در موقع نیاز، آبیاری انجام می‌شود. فاصله‌ی آبیاری در این مرحله به شدت درجه حرارت، میزان بارندگی و رطوبت هوا، نوع خاک، میزان آب آبیاری و ... بستگی خواهد داشت اما به‌طور کلی فاصله‌ی آبیارینهالستانبه‌خصوص در تابستان مناسب‌تر است  از 7 ـ 8 روز تجاوز نکند. اصول آبیاری را از اواخر پاییز قطع می‌کنند که این کار در تسریع خواب زمستانه نهال می‌تواند موثر واقع شود.

حفاظت و نگهداری:برای حفاظتنهالستاندر مقابل صدمات ناشی از حیوانات، اطراف آن را با تور سیمی محصور می‌کنند؛ از عملیات نگهداری در سال اول می‌توان به وجین کردن، آبیاری، سله‌شکنی، دادن کود سرک، سم‌پاشی و ... اشاره کرد که برای پرورش و تهیه‌ی نهال قوی و سالم باید به موقع و صحیح انجام پذیرند.

وجین کردن:بذر علف‌های هرز ممکن است همراه کود، آب، باد و بذر نباتات به زمیننهالستانوارد شود و یا این‌که از قبل به نحوی در داخل خاک موجود باشد که لازم است به موقع اقدام به دفع آنها کرد. عمل وجین را بهتر است زمانی که نهال‌ها کاملا مشخص شده‌اند، شروع کرد تا کارگران به اشتباه نهال را به جای علف‌های هرز از بین نبرند.
به‌دلیل آن‌که علف‌های خود پوششی برای جلوگیری از خطر سرمای بهاره می‌باشند مناسبتر است که در انجام این کار زیاد عجله نکرد؛ عمل وجین با توجه به نوع و رشد علف‌های هرز و وضعیت نهال‌ها لازم است حداقل یک هفته در ماه انجام پذیرد.

سله شکنی:برای نفوذ هرچه بیشتر هوا و آب به داخل خاک وهم‌چنین جلوگیری از تبخیر آب حداقل هر ماه سله‌شکنی روی پشته‌ها توسط پلانت دستی ، بیل و ... انجام می‌دهند.

دادن کود سرک:برای تقویت نهال‌های جوان در موقع نیاز می‌توان از کود ازته به‌عنوان کودسرک استفاده کرد، این کود را می‌توان پای خطوط کشت ریخته و با خاک مخلوط کرد و یا آن‌را در داخل جوی به آب اضافه کرد. میزان کود سرک 100تا 150 کیلوگرم در هکتار بوده و بلافاصله پس از دادن کود ازته سرکنهالستانباید آبیاری شود.

سم‌پاشی:درصورتی که آفات و بیماری‌هایی درنهالستانمشاهده شود، بهتراست به متخصصین مربوطه اطلاع داده شود.

تکثیر پایه‌های کلونی:تکثیر پایه‌های کلونی درحالت عمومی از راه غیرجنسی به سه شیوه انجام می‌شود.
1 ـ قلمه‌های ریشه‌داری که از راه خوابانیدن به دست می‌آیند.
2 ـ قلمه‌های بدون ریشه
3 ـ نهال‌های خوابانده شده

منبع:وبلاگ مجموعه تولید و پرورش نهال زردادی



۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۶ بهمن ۹۲ ، ۲۰:۳۰
سیدرضا اطیابی

مقالات کشاورزی

يكشنبه, ۶ بهمن ۱۳۹۲، ۰۸:۳۰ ب.ظ

مجموعه مقالات کشاورزی

کاربران گرامی جهت مشاهده مجموعه مقالات کشاورزی

روی هر موضوع کلیک نمائید.

 

 بیماریهای مهمگوجه فرنگی -خیار-پیازوهویج

   

 

راه های مقابله با بحران خشکسالی

 

لکه آجری یونجه و لکه سیاه شبدر

 

  

 

بیمه محصولات کشاورزی

 

بیماریهای درختان میوه

   

 

زه کشی زمین

آبیاری

   

                      نیازهای غذایی دام                                                 در باره شیر 

   

 

مقابله با سرمازدگی

   

 



۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۶ بهمن ۹۲ ، ۲۰:۳۰
سیدرضا اطیابی

مشکلات کشاورزی وانشان

شنبه, ۵ بهمن ۱۳۹۲، ۰۸:۳۱ ب.ظ

مشکلاتی که کشاورزی سنتی وانشان با آن روبرو است:

 قنات

 ۱-مشکلات مرتبط با آب و آبیاری :

 با توجه به جوی های نامناسب که آب را از قنوات به زمین های کشاورزی می رساند مقدار قابل توجهی از

 آب  هرز می رود. جدای از آن که در فصل پائیز و زمستان که زمینهای کشاورزی نیازی به آب ندارند بطور

 کامل آب قنات ها رها شده و استفاده ای از آن نمی شود. .

 هفت ماه سال از آب قنات برای مصارف کشاورزی استفاده و پنج ماه سال آب چشمه هرز می رود.

 با ذخیره یک جوی آب در طول ماههایی که آب هرز است می توان به 900 جریب زمین کشاورزی در طول

 سال زراعی آب رسانی نمود.

 در صورتی که چنانچه آب قنات را در طول ماههایی که آب هرز است، دو جوی فرض کنیم (که معمولاً 

 اینگونه است) می توان برای 1800 جریب زمین آب ذخیره نمود.

 همچنین رویش علف های هرز مانند مرق در مسیر جویها هرچند که به استحکام جوی کمک می کند در

 عین حال مقدار قابل توجهی از آب را نیز به خود اختصاص می دهد.

 در هر نوبت آبیاری یک نفر موظف می گردد تا در مسیر آب حرکت کند و تا جایی که امکان دارد جلوی هرز

 رفتن آب از کناره جویهای نامناسب را بگیرد

 بطور کلی می توان گفت ما با بهترین نعمت خدا دادی، آب مایه حیات بدترین رفتار را می نماییم و به

 نامناسب ترین شکل از آن استفاده می کنیم.

 

2- مالکیت های کوچک

مالکیت های کوچک باعث گردیده است تا اندازه بالایی آزادی عمل از دست کشاورزان گرفته شود.

 به راحتی در جای جای زمینهای کشاورزی می توان مالکیت های 2-3 نفری بیشتر یا کمتر بر یک جریب زمین

را مشاهده نمود؛  قطعه زمین کوچک اولی از سید حسن، دومی از سید ابراهیم سومی از نقی و به همین

صورت می باشد و این در صورتی است که اگر زمین های پراکنده  کشاورز در یک جا جمع گردد به راحتی

بالغ بر چندین جریب می شود.

پراکندگی زمین کشاورزان هرچند با توجه به تفاوت خاک، آب و هوا باعث ایجاد تنوع محصول می شود ولی از

طرف دیگر باعث اتلاف نیروی کشاورز و محدودیت عمل و مشکلات بسیار دیگر می گردد.

شایان توجه است که پستی و بلندی های زمینهای کشاورزی در روستا امکان استفاده از مکانیزه کردن

کشاورزی در سطح وسیع را مانع می گردد ولی بطور حتم مزایای تجمع زمینهای یک کشاورز در یک جا

مزایای در خور توجهی می تواند داشته باشد.

 3- راه زمین و مرزعه

یکی از مشکلات کشاورزان وانشان، نبود راه برای زمینها می باشد.  زمینهای مذکور که پایه و اساس آن در

زمانهای قدیم گذاشته شده است سعی در حداکثر استفاده از زمین را نموده اند و تنها راه مال رو که

می تواند بسیار کم عرض باشد برای زمین در نظر گرفته شده است.

برای کشاورزان این یک اصل است که گفته می شود راه زمین از راه جوی آب آن است یعنی جوی آبی که

آب قنات را به طرف زمین می برد نشانی از راه زمین می دهد؛ راه از کنار جوی آب نبود  راه مشکلات

فراوانی را پیش روی کشاورز قرار می دهد. از جمله:

الف- رفت و آمد بین منزل و زمین با وسیله نقلیه امکان پذیر نمی شود.

ب- بردن کود جهت زمین با وسیله های باری امکان پذیر نیست و باید به صورت سنتی از الاغ یا  فرقون

استفاده کرد.

ج- جابجایی محصول از جمله گندم، جو جهت خرد کردن و محصولات دیگر از زمین به منزل با وسیله امکان

پذیر نمی شود.

 

4- حیوانات وحشی

یکی دیگر از مشکلات کشاورزان آسیب های فراوانی است که از طرف حیوانات وحشی مانند گراز، شغال

و ... به زمینهای کشاورزی وارد می شود. مبارزه با این گونه حیوانات در زمانهای قدیم  نگهبانی به نوبت در

شب به وسیله کشاورزان صورت می گرفته است ولی اکنون به راحتی این گونه حیوانات محصولات زمینها را

از بین می برند.

 

5- مشکلات مربوط به عدم آگاهی جامع و کامل به مسائل کشاورزی

ورود اطلاعات علمی و دستگاههای جدید و کودهای شیمیایی در کشاورزی باعث گردیده که اطلاعاتی که 

به صورت سنتی در بین کشاورزان رواج داشت با اطلاعات جدید، دانشی مخلوط ایجاد کند که شاید نتوان آن

را قابل قبول دانست.

و از طرفی تجربه های ارزشمندی که حاصل تلاش سالهای متمادی کشاورزان بود در اثر ورود مسائل جدید

برای کشاورزان به فراموشی سپرده شود و به نسل جوان منتقل نگردد.

کشاورز سنتی به تجربه دریافته که زمان چک هر درختی چه موقع می باشد و چیدن میوه برای نگهداری

طولانی مدت، چه موقع و چند روز بعد از اتمام زمستان بهترین وقت آب کردن زمین می باشد. او به تجربه

دریافته است که کود حیوانی را چگونه بپروراند تا حداکثر استفاده از آن صورت گیرد و شروع و پایان آبیاری چه

موقع است، چه درختانی در بهار زودتر باید آب شود و چه درختانی دیرتر، کشاورزان سنتی آگاهند چگونه با

درختان رفتار نمایند تا آفت نگیرد؛

اما کشاورز امروزی با آمدن کود شیمیایی بدون اطلاعات کافی از طریقه استفاده، آن را جایگزین کود

ارزشمند حیوانی می کند. کشاورز امروزی آنچنان از سموم مختلف استفاده می کند که نه تنها آفت درختان

را از بین می برد بلکه خاک، درخت و محصول را هم فوق العاده آلوده به سموم می سازد و آن را راهی شهر

برای فروش می نماید و این عدم آگاهی از تجربه و دانش روز باعث گردیده است که روز به روز کیفیت

محصولات پائین بیاید.

 

6- مشکلات مربوط به محصول:

برای جمع آوری محصولاتی مانند گندم و جو در زمانهای قدیم برای هر منطقه کوچک کشاورزی، محلی به نام

خرمن در نظر گرفته می شد.

خرمن از طرفی نزدیک به زمینهای کشاورزی قرار داشت و از طرف دیگر محل مناسبی برای خرد کردن گندم

بود.

اما امروزه به جهت اینکه خرمن ها برای ماشین های خرمن کوب غیر متناسب و با توجه به نبود راه دست

نیافتنی است، از این رو آوردن محصول مثل گندم و جو به مکانهایی که بتوان از ماشینهای خرمن کوب

استفاده کرد، بسیار سخت و هزینه بر می باشد.


7- مشکلات مربوط به نیروی انسانی

بطور حتم نیروی انسانی کشاورزان که در اثر شرایط نامناسب زمین، نبود راه، جوی نامناسب و مسائل بی

شمار دیگر به هدر می رود سرمایه ملی است که همگان در برابر آن مسئولند.

مطمئناً در صورت شرایط مناسب تری در کشاورزی سنتی که امکان پذیر هم می باشد نه تنها کشاورزان را

به خوبی تامین می کند بلکه فرصت شغلی سالم و مناسبی برای جوانان به شمار می رود.

طبقه کشاورز سنتی و روشنفکر علاقمند می تواند مشکلات عظیم این بخش را با ارائه راههای مناسب،

اجرایی، مقرون به صرفه، متناسب با سنت های موجود، از به هرز رفتن روزافزون این سرمایه های طلائی از

جمله آب، هوا، خاک،خورشید،نیروی انسانی به بهترین نحو جلوگیری نماید.منبع:وبلاگروستای چیمه رود نطنز

 

این موارد دست به دست هم می دهد که:


۱- کشاورزان شوق کشاورزی نمودن و ارتقاء آن را از دست بدهند.

۲- بدلیل عدم رونق آن جوانان در این موارد سرمایه گذاری و فعالیت ننمایند.

۳- میزان مهاجرت مردم (بخصوص جوانان) افزایش پیدا نماید.

۴- سطح زیر کشت کشاورزان سال به سال کاهش پیدا نماید. (کاری که هم اکنون اتفاق افتاده است)

۵- کاشت بعضی از محصولات کاملاً متوقف گردد

۶- مشکلات متعددی برای خانواده ها بوجود آید و درآمد سالیانه ی مردم به شدت کاهش پیدا نماید.

 

در پایان از مسئولین محترم از جمله : جهاد کشاورزی گلپایگان، شورای محترم روستای

 وانشان ، دهیار محترم و دیگر دست اندرکاران ، تقاضا می شود  در رفع این مشکلات

    بخصوصکم آبی، اقدام عاجلی انجام دهند.



 



۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۵ بهمن ۹۲ ، ۲۰:۳۱
سیدرضا اطیابی