روستای باصفای وانشان

معرفی روستای وانشان از توابع گلپایگان در استان اصفهان

روستای باصفای وانشان

معرفی روستای وانشان از توابع گلپایگان در استان اصفهان

روستای باصفای وانشان

این وبلاگ جهت اطلاع رسانی و معرفی روستای باصفای وانشان تاسیس شده است شما هم ولایتی های عزیز می توانید با ثبت نظرات و یا ارسال مطالب ارزنده خود به ایمیل atyabir@iust.ac.ir ما را در این امر یاری نمائید.

بایگانی
نویسندگان

۳ مطلب در شهریور ۱۳۹۴ ثبت شده است

هرس باردهی انگور(تاک , مو)

شنبه, ۲۸ شهریور ۱۳۹۴، ۰۴:۰۸ ب.ظ

این هرس به منظور ازدیاد قدرت باردهی و پخش محصول بین کلیه شاخه ها انجام می شود به طوریکه  

هم میوه مرغوب گردد و هم از قدرت درخت کاسته نشود. خوشه انگور روی شاخه های علفی تولید  

شده در همان سال ظاهر میشود و این شاخه ها روی بازوهایی که در اثر هرس باقی گذارده ایم ظاهر  

می شود تعداد جوانه هایی که روی هر بازو نگاه می داریم بسته به قدرت بوته و شاخه و همچنین واریته  

مو متفاوت است بدیهی است که اکثر شاخه هایی که به صورت پاجوش یا نرک روی تنه و اطراف آن  

ظاهر می شود میوه ده نبوده باید حذف شوند.  

pruning-a-vinc urmiabreeder

فصل هرس بوته : در ایران هرس در دو نوبت انجام می شود یکی در فصل خواب درخت یعنی از وقتی  

بوته به خزان  می رود  تا نزدیکی های بیدار شدن که این را هرس زمستانه گویند. هرس دیگر هرس  

تابستانه یا هرس سبز است. هرس زمستانه در برخی نقاط در اواخر پاییز و در برخی که خطر سرمازدگی  

زیاد است در اواخر زمستان یا اوایل بهار انجام می شود .

هرس زمستانه : عبارت است از حذف شاخه های خشک و آفت زده و بیمار و همچنین قطع شاخه های  

بارده همان سال و به جای گذاردن شاخه های مناسب با تعداد جوانه هایی معین روی آن ها به طوریکه  

این جوانه ها به توانند  در سال آینده باردهی بوته را  تامین کنند. این نوع هرس به هرس خشک نیز  

معروف است.

هرس سبز : هرس سبز را پس از بیدار شدن جوانه ها انجام می دهیم و این کار در تمام فصل رشد می  

تواند ادامه یابد هرس سبز روی جوانه, شاخه, برگ  و خوشه انجام می شود.

الف: هرس جوانه: حذف جوانه هایی که روی تنه سبز می شوند و به سرعت رشد می کنند مخصوصا در  

موهای مسن زیاد دیده می شوند و باید حذف شوند.

ب: هرس  شاخه های سبز:  این شاخه هار را هر چه زودتر قبل از آنکه طولشان به 15 سانتی متر  

برسد باید حذف کرد و بیشتر پاجوش یا تنه جوش هستند که تولید شاخه های زایدی کرده و درخت مو را  

ضعیف می کنند. در بوته های قوی که رشد شاخه ها زیاد است معمولا شاخه های طویل را از 3-4 بند  

بالاتر از خوشه قطع می کنند و بااین کار از تبخیر زیاد در مناطق خشک و گرم جلوگیری شده این امر در  

دیمکاری بسیار مهم است .

ج: هرس برگها: هرس برگ ها کار بسیار حساسی است چه برگ کارخانه تولید مواد غذایی برای گیاه  

محسوب می شود. لکن اگر اطراف خوشه انگور را برگهای زیادی گرفته باشد مخصوصا در مناطقی که  

انگور دیررس کشت نموده اند این برگها را می زنند تا هوا در اطراف آن جریان یافته و نور بدان برسد و  

زودتر برسد معمولا از برگ مو برای تهیه غذایی به نام دلمه برگ مو استفاده می شود. بهتر است از برگ  

های اضافی اطراف خوشه ها برای این منظور استفاده شود.

د: هرس خوشه : برای درشت شدن دانه های انگور این کار را می کنند یعنی تعدادی  از حبه ها را با  

قیجی های مخصوص حذف و یا ته خوشه را قیچی می نمایند تا باقیمانده درشت تر و مرغوبتر شود. می  

توان از تعداد خوشه ها نیز کاست و باد ید آیا این کار با هزینه کارگر اقتصادی یا خیر

شدت هرس: در مورد شدت هرس که با نوع انگور – رشد بوته و خاک و محل کاشت متفاوت است نظرات  

مختلفی ابراز شده لکن به طور کلی به سه طریقه می توان مو را هرس کرد: 1- کوتاه 2- طویل 3-مختلط

1- هرس کوتاه : وقتی است که روی بازو 2-3 جوانه می گذاریم  و بقیه را حذف می کنیم

 2- هرس طویل: وقتی است که روی بازو 7-8 جوانه می گذاریم و بقیه را حذف می کنیم

3- هرس مختلط: وقتی است که نصف شاخه ها را بلند و نصفی را کوتاه هرس می کنیم, هر قدر هرس  

شدیدتر باشد رشد بوته کمتر است و هر قدر میوه درخت بیشتر باشد رشد بوته مو نیز کمتر است  

بنابراین رشد با مقدار میوه و شدت هرس رابطه ای معکوس دارد.  

هَرَس

آیکون دانلود سایتmoshahede ye online

هرس درخت مو

آیکون دانلود سایتmoshahede ye online


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ شهریور ۹۴ ، ۱۶:۰۸
سیدرضا اطیابی

علل سیاه شدن مغز گردو

شنبه, ۲۸ شهریور ۱۳۹۴، ۰۴:۰۵ ب.ظ

علل سیاه شدن مغز گردو 

گردوی ایرانی درختی متعلق به تیره گردوسانان Juglandacea می باشد که در کشور ما در عرض  

جغرافیایی 29 تا 39 درجه شمالی و طول جغرافیایی 45 تا 69 درجه شرقی از جلگه های پست تا  

ارتفاعات 2500 متری به خوبی رشد و نمو می کند .

گردو به جز استانهای هرمزگان و بوشهر در سراسر کشور کشت می گردد از نظر تجاری مغز گردو به دو 

 دسته اصلی مغزهای سالم و قابل خوردن با رنگ روشن سفید و مغزهای نا مرغوب و غیر قابل خوراک با  

رنگ سیاه تقسیم بندی می شود . معضل بزرگی که کیفیت گردو را تهدید می کند و باعث صدمه و  

خسارت به آن می گردد مسئله سوختگی یا سیاه شدن مغز گردو می باشد و باتوجه به اهمیت موضوع  

، بررسی علل این معضل و راهکارهای موثر مورد توجه این تحقیق قرار گرفت . عواملی مانند بیماری  

بلایت گردو ، عوامل ژنتیکی و نوع رقم انتخابی ، عوامل محیطی ( تاثیر دما ، آب و هوا ، رطوبت ، نور) ،  

تغذیه و کوددهی ، زمان برداشت و روش برداشت ، نحوه خشک کردن گردو و مدت زمان انبار داری آن  

می توانند بر روی کیفیت مغز گردو تاثیر گذار باشند. معمولا در ارقام زودرس چون فرآیند رسیدن میوه با  

هوای گرم اواسط تابستان همزمان است مغزها تیره تر شده و از کیفیت آنها کاسته  می شود پس با  

شناسائی ارقام دیررس و مرغوب وپرورش این ارقام می توان از مسئله تیرگی مغز گردو تا حدودی  

جلوگیری نمود. تابستانهای گرم و درجه حرارت های بالای 38 درجه سانتیگراد در طی دوره سفت شدن  

مغز باعث تیره شدن آن می گردد . برای دستیابی به گردوهایی با مغز پر و میزان چربی بالا ، درجه  

حرارت های 27 تا 33 درجه سانتیگراد در طول چندین هفته قبل از برداشت ضروری می باشد . تغذیه با  

عناصر میکرو به ویژه سولفات روی و آهن در افزایش کیفیت مغز گردو موثر می باشد . برداشت مکانیزه و  

انتخاب روش برداشت صحیح که در حداقل زمان انجام گیرد اهمیت دارد . در برداشت مکانیزه استفاده از  

ماشین پوست گیر بسیار الزامی است.

استفاده از اتفون مایع به میزان ppm 3000 -  1000 برای هر درخت در جداکردن پوست سبز گردو موثر  

می باشد . اتفون با تسریع در رسیدن پوست سبز گردو سبب سهولت جداشدن آن از روی پوسته سخت  

گردیده درنتیجه برداشت گردو را هنگامی که کیفیت مغز حداکثر است امکان پذیر می سازد . استفاده از  

انواع دستگاههای خشک کن به جای خشک کردن سنتی گردو که باعث آفتاب سوختگی و اکسید شدن  

فنل های مغز و درنتیجه تیره شدن آن می شود توصیه می گردد. این دستگاه ها می توانند میوه ها را در  

مدت 24 تا 48 ساعت خشک کنند ، حرارت نباید از 3/43 درجه سانتیگراد بیشتر گردد در غیر این صورت  

مغز گردو تیره و غیر قابل مصرف می گردد . از انبار داری طولانی مدت نیز باید پرهیز نمود. 


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ شهریور ۹۴ ، ۱۶:۰۵
سیدرضا اطیابی

پل

چهارشنبه, ۴ شهریور ۱۳۹۴، ۰۷:۳۱ ب.ظ

اعضای محترم شورای اسلامی و دهیار محترم 

 ضمن تشکر از زحمات شما عزیران در خصوص پی گیری  جهت بهسازی مسیل رودخانه

 

همانگونه که استحضار دارید وانشان دارای 4 پل رو گذر رودخانه می باشد که دو پل  و دیواره های آن  

بصورت مهندسی بازسازی شد ه است و دو پل دیگر نیاز به تعمیرات اساسی دارد. 

  

لذا با توجه به تردد زیاد کشاورزان عزیز و احشام آنان از رو پل های فوق الذکر، 

 تقاضا می شو د  در خصوصباسازی این پل ها نیز،اقدام لازم صورت پذیرد.

 


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۴ شهریور ۹۴ ، ۱۹:۳۱
سیدرضا اطیابی