روستای باصفای وانشان

معرفی روستای وانشان از توابع گلپایگان در استان اصفهان

روستای باصفای وانشان

معرفی روستای وانشان از توابع گلپایگان در استان اصفهان

روستای باصفای وانشان

این وبلاگ جهت اطلاع رسانی و معرفی روستای باصفای وانشان تاسیس شده است شما هم ولایتی های عزیز می توانید با ثبت نظرات و یا ارسال مطالب ارزنده خود به ایمیل atyabir@iust.ac.ir ما را در این امر یاری نمائید.

بایگانی
نویسندگان

۳ مطلب در مهر ۱۳۹۴ ثبت شده است

کاشت آویشن

يكشنبه, ۵ مهر ۱۳۹۴، ۰۹:۴۶ ق.ظ

کاشت آویشن

 

آویشن ( به انگلیسی Thyme )

آویشن یک گیاه معطر باستانی است که در آشپزی استفاده های زیادی از آن می شود و مورد علاقه بسیاری از آشپزان می باشد. آویشن همچنین به عنوان یکی از گیاهان دارویی نیز شناخته می شود. آویشن یک گیاه خزنده و مقاوم است، این گیاه سطح زمین را پوشش می دهد و گاهی اوقات در امتداد یک دیوار هم رشد می کند و به راحتی قابل کاشت در ظروف و گلدان ها نیز می باشد. گل های کوچک آویشن به رنگ صورتی یا بنفش کمرنگ هستند و با عطر خود باعث جذب زنبورهای عسل می شوند. بیش 300 گونه از این گیاه چند ساله مقاوم وجود دارد. آویشن تقریبا می تواند در هر آب و هوایی رشد کند. برای پرورش آویشن دستورالعمل های زیر را دنبال کنید.

کاشت آویشن

کاشت آویشن :

آویشن را می توان با استفاده از نهال آن و هم از طریق بذر آن کاشت. گیاه آویشن را می توان هم در خانه و هم خارج از خانه، در زمین و یا در گلدان کاشت. 

یک مکان مناسب برای کاشت آویشن انتخاب کنید. آویشن بهترین رشد را در آفتاب کامل و خاک با زهکشی خوب دارد. آویشن را می توان در سایه جزیی هم کاشت. اگر خاک شما زهکشی خوبی ندارد می توانید مقداری کمپوست، شن و ماسه و یا مواد آلی به آن اضافه کنید تا زهکشی آن بهبود یابد. خاک های شنی و لومی برای کاشت آویشن مناسب هستند. PH مناسب برای رشد آویشن 6/5 (کمی اسیدی) تا 8/5 (کمی قلیایی) می باشد. ترجیحا بهتر است PH بین 6/5 تا 7 باشد. در صورت نیاز می توانید از آهک برای بالا بردن PH استفاده کنید. 

قبل از کاشت آویشن، به خاک کود اضافه کنید. این کار می توان هر سال در بهار انجام داد. 

آویشن در نقاطی که سنگ وجود داشته باشد و یا حتی در نزدیکی دیوار هم می تواند رشد کند. شما همچنین می توانید آویشن را در گلدان بکارید و در خانه نگه دارید. 

کاشت آویشن در گلدان

بذرها یا نهال های آویشن را زمانی که هوا گرم شد در زمین بکارید. دمای مناسب برای کاشت آویشن 21 درجه سانتی گراد می باشد.  می توانید آویشن را 6 تا 10 هفته قبل از آخرین سرما در خانه بکارید و بعد از گرم شدن هوا آن ها را به زمین منتقل کنید. فاصله بین بذرها یا نهال های آویشن را 20 تا 30 سانتی متر در نظر بگیرید. باید مواظب علف های هرز باشید و آن ها را کنترل کنید. علف های هرز در نزدیکی گیاهان جوان آویشن را از طریق وجین کردن و یا از طریق استفاده از مالچ، از بین ببرید. آویشن به آبیاری به صورت متوسط نیاز دارد، به گونه ای که منظم باشد. ولی آبیاری بیش از حد باعث پوسیدگی ریشه می شود. 

آویشن به مراقبت کمی نیاز دارد، فقط بعد از سال اول کاشت، باید ساقه های آویشن را کمی هرس کرد. این کار را باید بعد از آخرین سرمای بهار، زمانی که ساقه های آویشن شکننده و چوبی نیستند انجام داد. چیدن نوک ساقه ها باعث می شود که گیاهان پرپشت باقی بمانند. این کار را نباید یک ماه قبل از اولین سرمای پاییزی انجام داد، برای این که مطمئن شوید رشد جدید در آب و هوای سرد انجام نمی شود.

آویشن یک گیاه مقاوم است و خیلی کم درگیر آفات و بیماری ها می شود، ولی برخی از آفات مانند کنه های عنکبوتی در آب و هوای خشک می توانند به این گیاه آسیب برسانند. همچنین باید مراقب پوسیدگی ریشه و بیماری های قارچی در آب و هوای مرطوب بود. زهکشی خوب خاک، گردش هوا به میزان کافی و به طور کلی کاشت در شرایط مناسب که در بالا ذکر شد، باعث پیشگیری از ایجاد بیماری می شود.

اگر شما در یک منطقه سرد زندگی می کنید، باید پس از یخ زدن زمین، برای حفاظت از آویشن از مالچ در اطراف گیاهان استفاده کنید.

برداشت آویشن :

حود 3 یا 4 سال پس از کاشت، آویشن چوبی می شود و نیاز به کاشت مجدد دارد. آویشن به طور معمول تا ارتفاع حدود 15 تا 20 سانتی متر رشد می کند. در طول تابستان شما در هر زمان که بخواهید می توانید برگ ها و گل های آویشن را برداشت کنید ولی این کار معمولا در اواسط تابستان انجام می شود. 

ذخیره و خشک کردن آویشن :

برگ های کوچک آویشن به سرعت خشک می شوند. برای خشک کردن برگ های آویشن، باید آن ها را در یک مکان تاریک، گرم و با تهویه خوب قرار دهید. همچنین می توانید با قرار دادن برگ های آویشن روی یک سینی، آن ها را خشک کنید. زمانی که برگ های آویشن خشک شدند آن ها را به یک ظرف در بسته و محفوظ از هوا منتقل کنید. یکی دیگر از راه های ذخیره کردن آویشن، انجماد برگ های تازه می باشد. همچنین می توان برگ ها را در روغن یا سرکه قرار داد. 

با اضافه کردن آویشن به کره یا سس مایونز طعم فوق العاده ای ایجاد می شود. آویشن در انواع غذا ها به صورت خشک شده و یا تازه استفاده می شود و باعث خوش طعم و خوش عطر شدن غذا می شود. از آویشن لیمویی به عنوان طعم دهنده در چایی و در غذاهای دریایی استفاده می شود.

منبع:  سایت  بذرام

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۵ مهر ۹۴ ، ۰۹:۴۶
سیدرضا اطیابی

چگونگی کاشت نعناع

يكشنبه, ۵ مهر ۱۳۹۴، ۰۹:۴۵ ق.ظ

چگونگی کاشت نعناع 


نعناع ( به انگلیسی Mint)

گیاه نعناع بومی مدیترانه می باشد ولی در انگلستان و در نهایت به آمریکا گسترش یافته است. نعناع یک گیاه چند ساله می باشد که برای استفاده از برگ های آن کاشته می شود. نعناع از سبزیجات مورد علاقه و محبوب بسیاری از افراد می باشد. نعناع یکی از گیاهان معطر است که استفاده های زیادی دارد و در آشپزی، ساخت مواد دارویی و آرایشی ارزش زیادی دارد. نعناع طعم تندی دارد. با استفاده از نعناع نوشیدنی های خنک کننده ای درست می شود که به منظور رفع تشنگی از آن استفاده می کنند.

زمانی که نعناع در شرایط ایده آل کاشته شود، ارتفاع آن به 30 تا 45 سانتی متر وعرض آن به 60 سانتی متر می رسد. کاشت نعناع یک تجربه با ارزش و مفید است.

کاشت نعناع

چگونگی کاشت نعناع

یادگیری کاشت نعناع خیلی متفاوت از کاشت سایر سبزیجات خانواده نعناع نیست. نعناع بهترین رشد را در سایه جزیی، خاک حاصلخیز و مرطوب با زهکشی خوب دارد. PH مناسب برای رشد نعناع  6/5 تا 7 می باشد. نعناع را می توان در مکانی که آفتاب کامل دارد نیز کاشت.  کاشت و پرورش نعناع بسیار ساده است. شما می توانید در بهار، زمانی که سرما کاملا رفع شد، دانه های نعناع را روی زمین بپاشید. تا زمان جوانه زنی دانه های نعناع را مرطوب نگه دارید. بعد از جوانه زنی، گیاهان کوچک نعناع را به فاصله 30 سانتی متر از هم تنک کنید. نعناع می تواند به سرعت رشد کرده و گسترش پیدا کند. نعناع به وسیله ریشه های زیر زمینی خود می تواند گیاهان جدیدی ایجاد کند. برخی از باغبانان برای جلوگیری از گسترش نعناع آن را در سبد های حلق آویز و یا در گلدان ها می کارند. 

نعناع را می توان در گلدان هم کاشت. برای کاشت نعناع در گلدان، باید از یک گلدان 5 گالنی استفاده کرد. این کار باعث می شود از گسترش نعناع به سایر نقاط جلوگیری شود.

آبیاری

آبیاری باید به طور منظم انجام شود ولی باید مراقب باشید خاک خیلی خیس نشود. بهتر است اجازه دهید بین هر آبیاری خاک کمی خشک شود و سپس به طور کامل آبیاری را انجام دهید، به گونه ای که خاک خیس شود.

آفات و بیماری های نعناع

همه سبزیجات معطر مستعد ابتلا به شپشک مومی، مگس سفید، شته ها، کنه ها و عنکبوت هستند. این سبزیجات به زنگ نیز حساس می باشند.

گیاهان قابل کاشت در نزدیکی نعناع 

نعناع برای کلم، کلم قمری، کلم پیچ و کلم بروکلی مفید می باشد. نعناع باعث دفع پروانه کلم، مورچه ها و لوپر کلم می شود. نعناع توانایی زیادی برای دفع مورچه ها دارد.

مراقبت از گیاه نعناع

همانند سایر سبزیجات خانواده نعناع، مراقبت از گیاه نعناع بسیار آسان می باشد. برای مرطوب و خنک نگه داشتن ریشه نعناع، باید سالانه به آن مالچ داده شود. اگر نعناع در گلدان کاشته شده باشد، برای این که باردهی بیشتری داشته باشد می توان ماهی یک بار به آن کود مایع داد. 

هر دو سال یک بار، باید گیاهان جدید نعناع را در یک قسمت جداگانه کاشت. این کار باعث حفظ سلامتی گیاهان نعناع می شود. اگر نعناع در گلدان کاشته شده باشد باید به طور مرتب آن را هرس کرد و در تمیز نگه داشتن آن باید اهمیت زیادی قائل شد. اگر شما در یک منطقه با زمستان سرد زندگی می کنید، بهتر است گلدان نعناع را در یک پنجره آفتابی نگه دارید.

نکات

بذرهای نعناع سمی هستند و در صورتی که خورده شوند باعث مسمومیت می شوند. نعناع یک گیاه شناخته شده برای جذب زنبورها، پروانه ها و پرندگان می باشد. 

منبع:  سایت  بذرام

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۵ مهر ۹۴ ، ۰۹:۴۵
سیدرضا اطیابی

سبزیجات مناسب برای کاشت پاییزه

يكشنبه, ۵ مهر ۱۳۹۴، ۰۹:۴۵ ق.ظ

سبزیجات مناسب برای کاشت در پاییز و زمستان 

پرورش سبزیجات تازه و سالم و خوش طعم در طول فصل های سرد هم امکان پذیر است و شما می توانید به راحتی این کار را انجام دهید. تنها کافی است سبزیجات مناسب فصل را بکارید تا با مشکلی مواجه نشوید. در زیر 20 سبزی مناسب برای فصل های سرد نام برده شده است که به سرعت محصولات آن ها قابل برداشت هستند.

1 – چغندر (Beets) :

چغندر یکی از سبزیجات پاییزی فوق العاده است. بسیاری از افراد ریشه چغندر را مصرف می کنند و بعضی برگ آن را استفاده می کنند زیرا یک منبع عالی از ویتامین C و ویتامین A  می باشد. یک نکته ضروری در مورد پرورش چغندر این است که چغندر باید به صورت عمیق در خاک قرار داده شود به طوری که در برابر سرما آسیب نبیند.

چغندر

2 - کلم بروکلی (Broccoli) :

کلم برای بسیاری از کشاورزان و پرورش دهندگان یکی از بهترین گزینه ها برای پرورش پاییزی است. کلم بروکلی غنی از مواد معدنی و ویتامین ها است. همچنین کمتر در معرض آفات قرار می گیرد. کلم بروکلی را می توان به راحتی در اواسط شهریور کاشت.

کلم بروکلی

3 – کلم پیچ (Cabbage) :

کلم به خوبی در فصول سرد رشد می کند زیرا رطوبت بیش از حد و یا هوای خیلی گرم برای این گیاه خوب نیست و در این شرایط کلم به خوبی رشد نمی کند. بهترین ویژگی این گیاه این است که می توان برای مدت زیادی آن را ذخیره کرد.

کلم پیچ

4 – هویج (Carrots) :

هویج یکی از سبزیجات برای پرورش در پاییز/زمستان است، این گیاه برای سلامتی انسان بسیار ضروری است و می توان تا نه ماه بدون عارضه ای آن را ذخیره کرد. هویج را هر زمانی که از نظر اندازه مورد قبول باشد می توان برداشت کرد.

هویج

5 – کلارد (Collards) :

کلارد در میان دسته سبزیجات فصل سرد، خوشمزه تر و آبدار تر است. این گیاه رشد آسانی دارد ولی به یک فضای بزرگ برای رشد نیاز دارند، کلارد در وضعیت نا متعادل سخت تر رشد می کند.

کلارد

6 – کلم قمری (Kohlrabi) :

کلم قمری از خانواده کلم است و شرایط رشد و پرورش آن مثل کلم معمولی می باشد. کلم قمری در ظرف شش هفته آماده و قابل برداشت است.

کلم قمری

7 – تره فرنگی (Leeks) :

تره فرنگی برای مصرف ساقه و برگ های آن کاشته می شود، بنابراین پرورش تره فرنگی در زمستان یک پروسه حساس است. مطمئن شوید که به گیاه به اندازه کافی آب می دهید و همچنین به اندازه کافی در معرض نور باشد. در غیر این صورت تره فرنگی به خوبی رشد نمی کند. تره فرنگی ارزش غذایی بالایی دارد، این گیاه را حتما به سالاد زمستانی خود اضافه کنید.

تره فرنگی

8 – کاهو (Lettuce) :

شما به راحتی می توانید در طول زمستان در باغ خود یک مزرعه کاهو داشته باشید. کاهو برای سلامتی بسیار مفید است و طعم و مزه فوق العاده ای دارد. پرورش کاهو آسان است بنابراین کاهو می تواند یک شروع عالی برای کسانی باشد که قصد دارند سبزیجات و گیاهان را پرورش دهند. کاهو تقریبا روزانه به 5 ساعت نور نیاز دارد، در نتیجه در طول زمستان هم می توان آن را پرورش داد.

کاهو

9 – سبزی خردل (Mustard greens) :

زمانی که به خردل فکر می کنید چه چیزی در ذهن شما نقش می بندد؟ سس زرد و روشن که به ساندویچ اضافه می شود.

خردل یکی از سبزیجات پاییزی و زمستانی است که خواص زیادی هم دارد. سس خردل درست کنید و آن را به مواد غذایی خود اضافه کنید و از آن لذت ببرید.

سبزی خردل

10 – پیاز (Onions) :

پیاز از سبزیجاتی است که در غذاهای روزانه زیاد استفاده می شود که معمولا به جوهر غذا معروف است و باعث متفاوت شدن طعم غذا می شود. پیاز سفید و قرمز از سبزیجات پاییزی و زمستانی هستند. 

پیاز

11 – نخود فرنگی (Peas) :

در طول روزهای سرد سوپ نخود فرنگی بسیار دلچسب است، همچنین نخود فرنگی سرخ شده با کره یا روغن بسیار خوشمزه می باشد. راه های متفاوت و زیادی برای مصرف نخود فرنگی وجود دارد و در بسیاری از غذاها به کار می رود. شما می توانید در طول زمستان نخود فرنگی را بکارید و در زمان مناسب آن را برداشت کنید.

نخود فرنگی

12 – تربچه (Radishes) :

تربچه از سبزیجاتی است که می توان همیشه آن را کاشت و در زمان کوتاهی هم می توان آن را برداشت کرد. تربچه را می توان در انواع سوپ و سالاد به کار برد. همچنین پرورش این سبزی خوشمزه می تواند یک منبع درآمد باشد.

تربچه

13 – اسفناج (Spinach) :

اسفناج به عنوان یک سبزی با ارزش و مغذی شناخته می شود. این سبزی دارای مقدار زیادی آهن، ویتامین C و ویتامین A است و در طبخ سوپ، آش و سالاد به کار می رود. استفاده از اسفناج در غذا طعم دلپذیری به آن می دهد.

اسفناج

14 – لوبیا (Beans) :

دانه های لوبیا را در اواسط شهریور بکارید، به طوری که قادر به برداشت آن در سرما باشید.

لوبیا

15 – شلغم (Turnips) :

شلغم یک گیاه با ارزش غذایی بالا است که طعم شگفت انگیزی دارد. شلغم برای کسانی که در زمستان دچار بیماری می شوند بسیار مفید است. این گیاه به آسانی رشد می کند. پرورش شلغم یک منبع درآمد خوب نیز می باشد.

شلغم

16 – کلم کیل (Kale) :

کلم کیل مانند دیگر اعضای خانواده کلم، در فصل سرد به خوبی رشد می کند. اگر شما می خواهید بهترین محصول را از کلم داشته باشید باید آن را در زمستان برداشت کنید.

کلم کیل

17 – سیر (Garlic) :

شما می توانید سیر را در اواسط مهر ماه بکارید. سیر مرحله رشد طولانی دارد، بنابراین شما نمی توانید آن را قبل از تابستان برداشت کنید. انواع مختلف سیر برای کاشت وجود دارد. گونه ای را انتخاب کنید که برای شرایط شما مناسب باشد.

سیر

18 – کنگر فرنگی خار دار (Cardoons) :

کنگر فرنگی خار دار، طعمی مشابه کنگر فرنگی دارد. این گیاه نیز یک گیاه مناسب برای کاشت در پاییز است و از آن به عنوان یک چاشنی برای سوپ و سالاد استفاده می شود.

کنگر فرنگی خاردار

19 – Rapini/Raabe

هر دو این گیاه متعلق به خانواده کلم بروکلی هستند و جوانه هایی شبیه کلم بروکلی دارند، طعم و مزه ی آنها بسیار خوب است و ارزش غذایی آن ها بالا می باشد.

 Rapini/Raabe

20 – کلم چینی (Pak Choi)

در عرض چند ماه شما می توانید این گیاه را برداشت کنید. کلم چینی مواد معدنی و ویتامین های زیادی دارد و از ارزش غذایی بالایی برخوردار می باشد.

کلم چینی


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۵ مهر ۹۴ ، ۰۹:۴۵
سیدرضا اطیابی